Highstage rundt på 80 dager!

Jeg er nyansatt i Profolio og hadde aldri vært borti PLM systemet Highstage før. Her forteller jeg litt om min opplevelse etter å ha brukt Highstage i 80 dager!

Som konsulent på et kompetansestyringssystem var ikke systemverden fremmed for meg, det var allikevel et aldri så lite kultursjokk å begynne i ny jobb og starte å bruke et system fra bunnen av. Mye som skal læres, ikke bare hva man skal trykke på i systemet, men også sjargong, prosesser og regelverk.

 

Jeg forsto tidlig at Highstage var et utrolig tilpasningsdyktig system, nesten for tilpasningsdyktig tenkte jeg. Det viser seg at nettopp denne tilpasningsdyktigheten gjør at systemet kan brukes på mange ulike prosesser i et selskap; Produktstyring, Kvalitetsstyring, HR, Leverandørledelse, Salg, Support og mye mer. Dette gjør selvsagt også at det krever litt arbeid å få satt opp systemet slik at det passer til nettopp din organisasjon, men når det arbeidet er gjort vil man få en mye mer effektiv hverdag og et system som hjelper deg med arbeidsflyt, sporbarhet og forenkling av prosesser. I tillegg vil man kunne kvitte seg med mange små systemer som ikke snakker sammen. Jeg hørte om en kunde som hadde gått fra 7 til 2 systemer ved å legge flere av oppgavene inn i Highstage og satt opp integrasjoner. Det er jo helt fantastisk!

 

Født på 80-tallet og oppvokst midt i den digitale eksplosjonen, er jeg, som mange andre, veldig glad i Office-pakken og mappestruktur i Windows. Jeg har brukt mye Excel i min tid både i oljebransjen og etter hvert også som konsulent, men jeg fikk litt sjokk når jeg hos kunder ser hvor store og tunge prosesser som styres i nettopp Excel. Produktutvikling, prosjektledelse, Bill of Materials, kontroll på serienummer, batchnummer, og leverandører. Her ser jeg absolutt en fordel å lagre denne informasjonen på en mer sikker og oversiktlig måte i et system som tar vare på sporbarhet, versjonshåndtering og sammenheng mellom ulike deler og prosesser. Etter bare 80 dager med Highstage kan jeg faktisk love at du ikke vil tilbake til Excel-listene dine når du ser hvor nyttig og effektivt det kan gjøres ved hjelp av Highstage. All informasjonen kan også eksporteres til Excel, så skulle du ha lyst å se hvordan dette ser ut i Excel format er det en enkel sak.

 

Jeg vil absolutt anbefale å sjekke ut om Highstage kan være noe for din bedrift. Vi i Profolio har industrierfaring og leverer rådgivning og tjenester som hjelper dere å få stålkontroll på produktlivssyklusen fra idé til marked og oppfølging videre.

 

Nina Johannessen

Digital Business Consultant - Profolio