Temamøte: Å lykkes med produktutvikling

Innovasjon er enkelt. Prototyper er grei skuring. Å ferdigstille et produkt er noe helt annet. Å produsere i store eller små volumer, med riktig kvalitet, levert på rett tid, etc. er en skikkelig utfordring. Trenger du på toppen av det sporing av leveransene (næringsmidler, medisinske apparater, biler, etc.) bygger det på enda en lag med utfordringer.

Et produkt er en vare eller tjeneste det skal produseres mer enn én av (en teaterforestilling eller et økologisk knekkebrød er like mye produkt som en subsea ventil). Produktet skal ha en forutbestemt kvalitet og forutbestemte egenskaper og ytelser, det skal nå markedet mens mulighetsvinduet er åpent, og det skal kunne gå an å produsere ihht etterspørsel til en produksjonspris som gir det nødvendige bidraget.

Det kreves mer produktfokus enn prosjektfokus for å komme i mål med et produkt som overgår kundens forventninger og møter alle interne og eksterne krav. Det finnes mange fallgruver fra idé, via fungerende prototype, til produserbart produkt med full verdikjede. Dette krever både produktfokus (mindset), struktur og støttende verktøy. Mindset kan ikke undervurderes. Man må VILLE lage et produkt. BESTEMME seg for å tjene penger på gjensalg/volumsalg og ikke på prosjekter og utvikling. Mange kommer ofte ikke dit. Kanskje fordi de ikke ønsker alt arbeidet som følger med. Eller fordi de ikke vet at det er der gullgryta er gjemt. M.a.o. enden av regnbuen = vellykket produkt. Først da kan man skalere, bygge, internasjonalisere og gå globalt. Der ligger pengene.

Profolio skal avholde miniseminar om emnet 17. og 18. juni.

  • Temalunch iPark 17. juni klokken 1130. For info og påmelding, klikk her
  • Miniseminar på Innovation Dock 18. juni klokken 1400. For info og påmelding, klikk her

Miniseminaret tar utgangspunkt i produktutviklerens sorger og gleder, og ser på mindset, metoder og verktøy for å skaffe stålkontroll i prosessen. Målgruppen er både tidligfase og senfase gründere, samt mer etablerte bedrifter som ønsker bedre kontroll på produkter.

Begge seminarene er GRATIS.

Profolio hjelper bedrifter med profesjonalisering rundt temaene produktledelse, IP-styring og informasjonsstyring.»